Favicon nedir? Favicon nasıl oluşturulur
Hakkında daha fazla bilgi edinin: FaviconBu, web sitesi ve marka bilinirliği için önemli bir faktördür. Bu, arama sonuçlarında ve web sitelerini ziyaret ettiğimizde görünür. Bu yüzden bu makaleyi yazdık. Favicon (veya bir web simgesi) nedir? Nasıl Favicon oluşturabilirim? Bir ikon ne kadar büyüktür? Yazımızda aklınıza gelebilecek soruların bir listesini hazırladık. Yazımızı okuyabilir ve web sitenizdeki sorulara cevap vermeye çalışabilirsiniz.
Favicon nedir? Favicon nedir?
Favicon, tarayıcınızın sekmelerinde bir logo görüntülemenin bir yoludur. Web sitesi kullanıcılarının marka farkındalığını artırmak için favicon kullanın.
Görüntüler kısayollar, URL’ler ve web siteleri için simge olarak kullanılır. Genellikle grafik tasarımcılar veya önceden hazırlanmış yazılımlar tarafından oluşturulurlar.
Favicon’lar web tarayıcınızın sol üst köşesinde görünür. Simge, başlığın solunda görüntülenir. Genellikle 16×6 standart boyutu kullanılır. Simgeler, tarayıcının arama sonuçları bölümünün yanı sıra sekmelerde de görüntülenir.
Favicon Nasıl Yapılır
Adımları takip etmek yerine video izleyerek de ikon oluşturabilirsiniz. İkon oluşturmak için adımları takip etmek yerine videoları izleyebilirsiniz.
- Photoshop’u açın.
- 32×32 piksel boyutunda bir dosya oluşturun.
- Logonuzun boyutunu küçültün ve ortaya yerleştirin.
- Küçültülmüş logoyu bilgisayarınıza a.gif dosyası olarak kaydedin.
- A.gif dosyasını bir simgeye dönüştürmek için web sitesine giriş yapın. Ardından favicon generator sitesini yükleyin.
- Simgeyi indirmek için “Simge Oluştur “a tıklayın.
- Simgeyi WordPress başlık kodunuza ekleyin.
Favicon Ekle
SEO ve kullanıcı deneyimi için oldukça önemli olan ikonları kullanabilmek için öncelikle 16×16 boyutunda bir ikon oluşturmanız gerekiyor. İkon oluşturmak için çeşitli programlar kullanabilirsiniz.
Favicon Boyutları
Favicon’lar standart boyutlarda mevcuttur. Kare veya şeffaf simgelerin her ikisi de kabul edilebilir. İkonların boyutlarını aşağıda bulabilirsiniz. Bu simgeleri web sitenize ekleyebilirsiniz.
- 16×16
- 32×32
- 48×48
- 64×64
- 128×128
Simge Geçmişi
Internet Explorer 5 1999 yılında piyasaya sürüldü. Adres çubuklarına ve yer imlerine simge eklenerek sık ziyaret edilen web sayfalarının ve yer imlerinin eklenmesi sağlandı. Kök dizin güncellendi. Simge, kullanıcıya o sayfayı arama motorlarında nasıl bulacağını hatırlatır.
Www konsorsiyumu 1999 yılında HTML4.01’in bir parçası olarak simgeleri standartlaştırmıştır. Daha sonra xhtml1.0’da <head> rel bağlantıları olarak kullanıldılar. Dosyanın adı ve konumu, konuma göre değiştirilebilir.
2003 yılında MIME-type.ico formatı internette “üçüncü kaynak” olarak kabul edildi. .ico dosya biçimi ilk olarak Explorer tarayıcısında ve daha sonra standart boyutlarda kullanıldı.
Tanıtılmasından kısa bir süre sonra, simge bazı tartışmalara neden oldu. Simgenin sitenin hızını etkilediği ve hatta 404 sayfalarına neden olduğu söyleniyordu. Bugün ise vazgeçilmez bir görsel unsur haline geldi.
SEO ve sosyal medya arasındaki ilişki nedir?
- SEO’da ikonlar çok önemlidir. Marka tanınırlığı ve site bilinirliği hissi yaratabilirler.
- Güvenilirliğinizi göstermek ve tıklamaları teşvik etmek için bir serp simgesi kullanılabilir.
- Küçük kb’ye sahip bir simge seçin.
- Her zaman web sitesinin logosunu kullanın ve hatırlayacağınız unutulmaz bir logo oluşturun.
- Henüz yapmadıysanız site hızını test etmelisiniz.